Rostbiff med tillbehör

En saftig grillad rostbiff som gnuggats med en god grillrubb och smaksatts med tomater, lagerblad och vitlök. Servera gärna med lite grillade tomater, sparris, svamp, samt en paprikaröra. Smaklig måltid!

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillning:

  1. Starta grillen på 180 °C.
  2. Bryn köttet runtom i en stekpanna som fått följa med grillen från start. Blanda gärna ut smöret med lite rapsolja, så bränner inte smöret så fort.
  3. Lägg rostbiffen i en ugnssäker form. Gnugga köttet runtom med din favorit rub. Vi har använt ”Blackened Saskatchewan Rub" från Traeger.
  4. Sänk grillen till ca 100 °C. Har du supersmoke så använd det om du vill ha kraftigare röksmak på köttet.
  5. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg in tomater och lagerblad vitlök bredvid köttet.
  6. Grilla tills termometern visar 60 °C för rött kött, 65 °C för rosa och 70 °C för genomstekt kött, 45–60 min.
  7. Ta ut köttet och rulla in det i slaktarpapper, och sen folie över pappret för att bibehålla värmen alternativt lägg i en värmebox.

Paprikaröra:

  1. Sätt grillen på 250 °C.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp. Ställ in i grillen tills skalen börjar bli svarta, ca 15–20 min.
  3. Lägg paprikorna i en skål med lock och låt stå ca 15 min. så blir skalen lätta att dra av.
  4. Lägg de skalade paprikorna tillsammans med valnötter, paprikapulver och olja i en skål och mixa med stavmixer eller kör i matberedare.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

  1. Vi har serverat Rostbiffen med lite grillade tomater, sparris, svamp, samt paprikaröra

Skriv ut recept

arrow_upward