Ingredienser
Så här gör du
Grillning:
- Starta grillen på 180 °C.
- Bryn köttet runtom i en stekpanna som fått följa med grillen från start. Blanda gärna ut smöret med lite rapsolja, så bränner inte smöret så fort.
- Lägg rostbiffen i en ugnssäker form. Gnugga köttet runtom med din favorit rub. Vi har använt ”Blackened Saskatchewan Rub" från Traeger.
- Sänk grillen till ca 100 °C. Har du supersmoke så använd det om du vill ha kraftigare röksmak på köttet.
- Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg in tomater och lagerblad vitlök bredvid köttet.
- Grilla tills termometern visar 60 °C för rött kött, 65 °C för rosa och 70 °C för genomstekt kött, 45–60 min.
- Ta ut köttet och rulla in det i slaktarpapper, och sen folie över pappret för att bibehålla värmen alternativt lägg i en värmebox.
Paprikaröra:
- Sätt grillen på 250 °C.
- Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp. Ställ in i grillen tills skalen börjar bli svarta, ca 15–20 min.
- Lägg paprikorna i en skål med lock och låt stå ca 15 min. så blir skalen lätta att dra av.
- Lägg de skalade paprikorna tillsammans med valnötter, paprikapulver och olja i en skål och mixa med stavmixer eller kör i matberedare.
- Smaka av med salt och peppar.
Servering:
-
Vi har serverat Rostbiffen med lite grillade tomater, sparris, svamp, samt paprikaröra