Biff Rydberg med senaps- och pepparrotskräm

Laga en klassisk Biff Rydberg i woken. Servera med senaps- och pepparrotskräm, saltgurka och en äggula. Strö över persilja och njut av denna klassiker.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Senaps- & pepparrotskräm:

  1. Vispa grädden, rör ner övriga ingredienser och låt den stå och dra smak.

Woka:

  1. Skala och tärna potatisen och skär köttet i ca 1–2 cm stora bitar. Skölj bort stärkelsen på potatisen under kallt vatten så fastnar den inte lika lätt i i woken.
  2. Skala och finhacka lök och persiljan fint.
  3. Smält lite av smöret och häll i lite olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun i omgångar, inte för mycket åt gången.
  4. Woka löken i smör och lite olja tills den blivit mjuk och börjar få lite färg. Löken skall bli lite genomskinlig, smaka av med salt och peppar.
  5. Höj värmen i woken och klicka i smör och lite olja. Salta och peppra köttet och stek det på medelhög värme. Inte allt på en gång, då blir woken kall och köttet kokar i stället. Köttet ska brynas men vara lite rosa i mitten.

Servera:

  1. Servera med senaps- & pepparrotskräm, saltgurka och en äggula. Strö över persiljan och njut av en klassiker
  2. Tips:

    För att hålla allt varmt kan du ställa en form i ugnen i cirka 70-80 °C värme. Lägg det du har wokat i formen i väntan på att allt blir klart inför serveringen.

Skriv ut recept

arrow_upward