Ingredienser
Så här gör du
Senaps- & pepparrotskräm:
- Vispa grädden, rör ner övriga ingredienser och låt den stå och dra smak.
Woka:
- Skala och tärna potatisen och skär köttet i ca 1–2 cm stora bitar. Skölj bort stärkelsen på potatisen under kallt vatten så fastnar den inte lika lätt i i woken.
- Skala och finhacka lök och persiljan fint.
- Smält lite av smöret och häll i lite olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun i omgångar, inte för mycket åt gången.
- Woka löken i smör och lite olja tills den blivit mjuk och börjar få lite färg. Löken skall bli lite genomskinlig, smaka av med salt och peppar.
- Höj värmen i woken och klicka i smör och lite olja. Salta och peppra köttet och stek det på medelhög värme. Inte allt på en gång, då blir woken kall och köttet kokar i stället. Köttet ska brynas men vara lite rosa i mitten.
Servera:
- Servera med senaps- & pepparrotskräm, saltgurka och en äggula. Strö över persiljan och njut av en klassiker
-
Tips:
För att hålla allt varmt kan du ställa en form i ugnen i cirka 70-80 °C värme. Lägg det du har wokat i formen i väntan på att allt blir klart inför serveringen.