Pasta med räkor i tomatsås

Om du har besökt Italien så har du nästan garanterat stött på denna klassiker på menyn. Den hör i alla fall hemma i varje italienskt hem, där mamma förmodligen har sin alldeles egna lilla variant av rätten. Detta recept är favoriten hos Danni från vårt Pro BBQ Team och han använder hackade tomater, istället för varianten med körsbärstomater, och så tillsätter han grädde för att göra den extra krämig.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Woka:

  1. Koka först pastan över lågan, häll av vattnet och spara det.

  2. Sätt woken över lågan och tillsätt olja och den hackade vitlöken. När det doftar gott av vitlök vänder du ner räkorna.

  3. När räkorna börjar bli gyllene tar du upp dem, men lämna så mycket vitlök och olja från pannan som möjligt (använd eventuellt en hålslev).

  4. Vänd ned burken med hackade tomater och pastavattnet tillsammans med örterna och sänk lågan till låg värme.

  5. Låt allt sjuda i ca 5 minuter medan du rör om.

  6. Smaksätt såsen med salt och peppar och rör till sist ner den kokta pennepastan och räkorna.

  7. Vänd runt det hela några gånger och dekorera ev. med några färska basilikablad på toppen. Smaklig måltid!

    TIPS: De hackade tomaterna kan bytas ut mot ca 200 g Körsbärstomater halverade och 1 dl grädde kan tillsättas i rätten för ett extra krämigt resultat.

Skriv ut recept

arrow_upward