Ingredienser
Så här gör du
Woka:
-
Koka först pastan över lågan, häll av vattnet och spara det.
-
Sätt woken över lågan och tillsätt olja och den hackade vitlöken. När det doftar gott av vitlök vänder du ner räkorna.
-
När räkorna börjar bli gyllene tar du upp dem, men lämna så mycket vitlök och olja från pannan som möjligt (använd eventuellt en hålslev).
-
Vänd ned burken med hackade tomater och pastavattnet tillsammans med örterna och sänk lågan till låg värme.
-
Låt allt sjuda i ca 5 minuter medan du rör om.
-
Smaksätt såsen med salt och peppar och rör till sist ner den kokta pennepastan och räkorna.
-
Vänd runt det hela några gånger och dekorera ev. med några färska basilikablad på toppen. Smaklig måltid!
TIPS: De hackade tomaterna kan bytas ut mot ca 200 g Körsbärstomater halverade och 1 dl grädde kan tillsättas i rätten för ett extra krämigt resultat.