Tom Yum soppa med kyckling

Tom Yum Gai (gai betyder kyckling) som det egentligen heter, är en av de mest populära sopporna i det thailändska köket. En läcker thaisoppa som är enkel att laga på din HOT WOK.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Hacka/skär alla grönsaker och kycklingfiléer.
  2. Värm upp kycklingfonden i woken till kokpunkten och rör ner tom yum pastan.

Woka:

  1. Tillsätt kycklingbitarna, champinjonerna, schalottenlök, vitlök, citrongräs, kaffirlimeblad,
    galangalrot, ingefära, socker, chili och fisksås.
  2. Låt soppan koka i ca 10 minuter och tillsätt
    tomaterna.
  3. Smaksätt med limejuice, fisksås, socker och ev kokosmjölk – om du vill ha den avrundad med
    en mjukare krämig smak.

Färdiggör & servera:

  1. Häll upp soppan i skålar och strö över nyhackad koriander, rivet limeskal och chili.
  2. Som ett alternativ till att använda chili i rätten, kan du helt enkelt finhacka en vanlig röd chili och
    strö över det på slutet efter smak.

Skriv ut recept

arrow_upward