Cowboytoast

Läcker och krispig Cowboytoast gjord på nötfärsbiff, med kryddig men god smak av chipotle och chili och fin cheddarost. Perfekt som mellanmål, brunch eller lunchtoast.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Lunch
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Så här gör du


  1. Ställ in och förvärm grillen till 200°C, och låt en stekplåt värmas upp på grillen.
  2. Smält smöret och fräs löken tills den är gyllene. Tillsätt socker, 1 msk Engelsk sås och låt det karamelliseras. Ställ det åt sidan.
  3. Forma biffarna till rutor. Strö salt på biffarna och häll 1 msk Engelsk sås på varje biff.
  4. Stek biffarna på grillen i 3-4 min. på varje sida.
  5. Lägg två "högar" med lök på stekplattan bredvid biffarna, och vänd biffarna ovanpå. Tryck sedan ner biffen på löken med en palett och tång.
  6. Fördela båda ostarna på de två biffarna och låt smälta i ca. 2 min.
  7. Lägg bröden på bakplåten och stek dem gyllene på båda sidor.
  8. Bred senap på både toppen och botten av det stekta brödet.
  9. Lägg biffen med lök på brödet, och lägg en bit bröd ovanpå som lock.
  10. Skär cowboytoasten på mitten diagonalt och servera.

Skriv ut recept

arrow_upward