Fläskstek brisket- style

Här har du det bästa av två världar, dansk fläskstek och amerikansk brisket i ett. Steken ska injiceras med en hemgjord marinad gjord på bland annat öl och fond och gnidas in väl med rub. Servera med potatis, bröd, coleslaw eller en god Traeger BBQ-sås för ännu mer smak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt dra i 15 min. Blanda väl före injektion.
  2. Skär svålen av fläsksteken.
  3. Injicera ölfond i steken. Gnid in den ordentligt och låt den stå i kylen i 4 timmar, eller gärna över natten. 
  4. Tänd din grill/smoker på 135°C.  Sätt grillen lite högre så den börjar röka. Du kan använda mesquite, hickory eller pekannöt.

Grilla:

  1. Lägg steken med fettsidan uppåt. Grilla tills kärntemperaturen når 93-95°C. Om du använder en  termometer får den inte möta något motstånd.
  2. Om köttet känns torrt, spraya lite öl på steken. Kanske 2-3 gånger under stekningen. Vatten fungerar också.

Severa:

  1. Låt svalna så att det lätt går att skära igenom fettet.
  2. Servera med dina vanliga tillbehör.

Skriv ut recept

arrow_upward