Här har du det bästa av två världar, dansk fläskstek och amerikansk brisket i ett. Steken ska injiceras med en hemgjord marinad gjord på bland annat öl och fond och gnidas in väl med rub. Servera med potatis, bröd, coleslaw eller en god Traeger BBQ-sås för ännu mer smak.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
Blanda alla ingredienser till marinaden och låt dra i 15 min. Blanda väl före injektion.
Skär svålen av fläsksteken.
Injicera ölfond i steken. Gnid in den ordentligt och låt den stå i kylen i 4 timmar, eller gärna över natten.
Tänd din grill/smoker på 135°C. Sätt grillen lite högre så den börjar röka. Du kan använda mesquite, hickory eller pekannöt.
Grilla:
Lägg steken med fettsidan uppåt. Grilla tills kärntemperaturen når 93-95°C. Om du använder en termometer får den inte möta något motstånd.
Om köttet känns torrt, spraya lite öl på steken. Kanske 2-3 gånger under stekningen. Vatten fungerar också.
Severa:
Låt svalna så att det lätt går att skära igenom fettet.