Så otroligt fina och lyxiga blir dessa hasselback-äpplen när man grillar dom på pelletsgrillen. Knäckiga och spröda på ytan, och förslagsvis serverade med en kula glass och kolasås på toppen.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Efterrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förbereda:
Skala äpplena och ta bort kärnhuset.
Halvera äpplen vertikalt från stjälkfästet och skiva i ca 0,5 cm skivor ochsluta skär precis innan du kommer till botten. Skivorna ska "hänga ihop" på botten.
Grilla:
Ställ in grilltemperaturen till 200°C och förvärm med locket stängt i 15 minuter.
Smält 2 smör. Blanda i farinsocker och kanel.
Lägg äpplena med skurna sidan nedåt i en ugnsform, och pensla på toppen med smörblandningen.
Täck ugnsformen tätt med folie och ställ direkt på grillgallret. Grädda äpplena i 30 minuter.
Ta bort formen från grillen, ta av folien och låt svalna i 10 minuter.
Blanda resterande socker, smör, kanel, mjöl, havregryn och en nypa salt i en liten skål. Toppa varje äpple med havregrynsblandningen genom att trycka det mellan lagren.
Placera formen på grillen i ytterligare 15 minuter eller tills havretoppingen är lätt brynt.
Servera:
Ta bort från grillen och låt svalna 5 minuter innan servering.
Vid servering kan man toppa varje äpple med en kula glass och kolasås om så önskas. Njut!