Hasselback-äpplen

Så otroligt fina och lyxiga blir dessa hasselback-äpplen när man grillar dom på pelletsgrillen. Knäckiga och spröda på ytan, och förslagsvis serverade med en kula glass och kolasås på toppen.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset.
  2. Halvera äpplen vertikalt från stjälkfästet och skiva i ca 0,5 cm skivor ochsluta skär precis innan du kommer till botten. Skivorna ska "hänga ihop" på botten.

Grilla:

  1. Ställ in grilltemperaturen till 200°C och förvärm med locket stängt i 15 minuter.
  2. Smält 2 smör. Blanda i  farinsocker och kanel.
  3. Lägg äpplena med skurna sidan nedåt i en ugnsform, och pensla på toppen med smörblandningen.
  4. Täck ugnsformen tätt med folie och ställ direkt på grillgallret. Grädda äpplena i 30 minuter.
  5. Ta bort formen från grillen, ta av folien och låt svalna i 10 minuter.
  6. Blanda resterande socker, smör, kanel, mjöl, havregryn och en nypa salt i en liten skål. Toppa varje äpple med havregrynsblandningen genom att trycka det mellan lagren.
  7. Placera formen på grillen i ytterligare 15 minuter eller tills havretoppingen är lätt brynt.

Servera:

  1. Ta bort från grillen och låt svalna 5 minuter innan servering.
  2. Vid servering kan man toppa varje äpple med en kula glass och kolasås om så önskas. Njut!

Skriv ut recept

arrow_upward