Hotwings

Stimulera smaklökarna med dessa läckra, grillade hotwings. Med hjälp av rub, barbecuesås, chili och rök från pelletsgrillen uppnår kycklingvingarna den perfekta amerikanska BBQ-smaken.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Doppa alla kycklingvingarna i Traeger Rub och låt dem vila i ca 30 minuter eller över natten i kylen.
  2. Blanda dippsåsen.

Grill:

  1. Värm grillen till 105 °C
  2. Lägg kycklingvingarna på grillen i ca 1 timme. Se till att de inte ligger för nära varandra, röken ska kunna cirkulera runt dem.
  3. Ta bort kycklingvingarna från grillen och lägg dem i en plast låda med lock. Häll BBQ-sås i lådan och lägg på locket. Skaka den ordentligt så att alla vingarna blir marinerade. Vi använder Traeger Apricot BBQ-sås som passar riktigt bra till hotwings, men även andra BBQ-såser kan användas.
  4. Skruva upp grillen till 175 °C
    Lägg vingarna på grillen igen och grilla dem i ca 10 minuter.
  5. Pensla igen med resterande BBQ-sås som är kvar i lådan.
  6. Fortsätt grilla i ca 10-15 min.

Servering:

  1. Strö hackad habanero chili över kycklingvingarna. Var uppmärksam på att habanero är en av de starkare chili, så om du inte gillar kryddig mat kan denna del utelämnas.
  2. Doppa kycklingvingarna i majonnäsdippen och ät dem medan de är varma.

Skriv ut recept

arrow_upward