Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillsätt kräftorna. Koka i 30 sek. Ta kräftorna ur grytan och chocka dom i en skål fylld med isvatten.
- Skär genom skalet på buken längs hela kräftan. Detta gör att köttet att tillagas jämnt.
- Ta bort venen längs kroppen samt säcken bakom ögonen. Skölj noga.
- Blanda evt. ingredienserna till vitlökssmöret i en matberedare, tills smöret är slät. Krydda med salt och peppar efter smak och lägg det sedan i en gjutjärnspanna. Ställ åt sidan.
Grilla:
- Ställ Traegern på 220°C och förvärm med locket stängt i 15 min.
- Lägg kräftorna direkt på grillgallren.
- Stäng locket och grilla tills skalet blir klarrött och köttet är ogenomskinligt, vänd med tång några gånger, i 10 min.
- Under de sista 5 minuterna av tillagningen, placera gjutjärnspannan med smör på grillgallren för att smälta det.
Servera:
- Ta bort kräftorna från grillen och lägg dom i en stor skål.
- Krydda med salt och peppar och blanda med kryddigt vitlökssmör och hackad persilja. Servera omedelbart.