Grillade kräftor med kryddigt vitlökssmör

Njut av läckra grillade kräftor med kryddigt vitlökssmör till din kräftskiva. En perfekt och smakfull kombination för att fira sommaren. Gör din kräftskiva extra speciell med dessa delikata kräftor!

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillsätt kräftorna. Koka i 30 sek. Ta kräftorna ur grytan och chocka dom i en skål fylld med isvatten.
  2. Skär genom skalet på buken längs hela kräftan. Detta gör att köttet att tillagas jämnt.
  3. Ta bort venen längs kroppen samt säcken bakom ögonen. Skölj noga.
  4. Blanda evt. ingredienserna till vitlökssmöret i en matberedare, tills smöret är slät. Krydda med salt och peppar efter smak och lägg det sedan  i en gjutjärnspanna. Ställ åt sidan.

Grilla:

  1. Ställ Traegern på 220°C och förvärm med locket stängt i 15 min.
  2. Lägg kräftorna direkt på grillgallren.
  3. Stäng locket och grilla tills skalet blir klarrött och köttet är ogenomskinligt, vänd med tång några gånger, i 10 min.
  4. Under de sista 5 minuterna av tillagningen, placera gjutjärnspannan med smör på grillgallren för att smälta det.

Servera:

  1. Ta bort kräftorna från grillen och lägg dom i en stor skål.
  2. Krydda med salt och peppar och blanda med kryddigt vitlökssmör och hackad persilja. Servera omedelbart. 

Skriv ut recept

arrow_upward