Lättrökt gazpacho

Prova vårt läckra recept på lättrökt gazpacho. Gazpachon är smaksätt med öl och grönsakerna har tillagats på Traegern. Den färska tomatbaserade soppan får en subtil rökig smak som lyfter den till nya höjder. Den perfekta sommarrätten som kan serveras som förrätt eller huvudrätt

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Förrätt
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Sätt fram dina ingredienser
  2. Sätt Traegern på 100°C
  3. Skala gurkan,ta bort kärnor och hacka i små tärningar. Hacka och urkärna den röda paprikan. Skala och hacka löken i grova bitar. Urkärna och hacka chilin. Skala och hacka vitlöksklyftorna i grova bitar och skär tomaterna i tärningar.

Grilla:

  1. Lägg dina grönsaker på en grillbricka och placera brickan i grillen. Låt dem grilla i 10 minuter.
  2. Ta ut grillbrickan ur grillen.
    Häll dina grönsaker, olivolja, maltvinäger, hot sauce och lite av ölet i en mixer eller använd en stavmixer i en skål.
  3. Blanda väl, använd mer öl om soppan är för tjock.

Servera:

  1. Ställ soppan i kylen en timme så den blir kall.
  2. Servera med basilikablad och hackad gräslök.

Skriv ut recept

arrow_upward