Ingredienser
Så här gör du
Paprika & chilimarmelad
- Samla ihop alla ingredienser.
- Skölj och ta bort fröna från paprikan. Hacka dem grovt.
- Ta bort fröna från chilipepparn (om du inte vill ha en extra stark sylt) och hacka dem fint.
- Skala löken och vitlöken och hacka dem grovt.
- Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning.
- När det börjar koka sänker du värmen och låter det puttra i ca. 1 timme, eller tills sylten har reducerats och fått en tjock konsistens. Rör om ofta för att förhindra att det bränner på.
- Smaka av marmeladen och tillsätt extra salt eller socker efter behov.
- Häll upp sylten i steriliserade burkar medan den fortfarande är varm. Skruva på locket och låt svalna.
- Förvara sylten på en sval, mörk plats. Efter öppnande ska den förvaras i kylen och användas inom några veckor.
Förberedelse:
- Förvärm din grill till 110°C.
- Torka av din camembert med hushållspapper för att ta bort eventuell fukt.
- Bred toppen av osten med paprikamarmelad med baksidan av en sked. Häll jalapeños ovanpå så att skivorna överlappar varandra i ett dekorativt mönster.
Grilla:
- Lägg osten direkt på grillen, ev på en plåt. Grilla osten i ca 25-45 minuter, eller tills den är mjuk och börjar rinna ur skorpan. Tiden kan variera beroende på din specifika grill och dess temperatur, samt storleken på osten.
Servera:
- Ta försiktigt bort osten från grillen och låt den vila några minuter innan servering.
- Servera med kex eller bröd.
Receptet på Paprika & chilimarmelad med öl är för 4 personer.