Rökt camembert

Prova en ny och spännande variant av rökt camembert. Den subtila röksmaken kompletterar ostens naturliga krämighet. Osten är täckt med en peppar & chilisylt gjord med porter. Marmeladen tillför en söt och kryddig nyans som verkligen tar fram den naturliga rikedomen i camemberten, medan portern tillför en unik bitter-sötma som avrundar hela upplevelsen.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Paprika & chilimarmelad

  1. Samla ihop alla ingredienser.
  2. Skölj och ta bort fröna från paprikan. Hacka dem grovt.
  3. Ta bort fröna från chilipepparn (om du inte vill ha en extra stark sylt) och hacka dem fint.
  4. Skala löken och vitlöken och hacka dem grovt.
  5. Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning.
  6. När det börjar koka sänker du värmen och låter det puttra i ca. 1 timme, eller tills sylten har reducerats och fått en tjock konsistens. Rör om ofta för att förhindra att det bränner på.
  7. Smaka av marmeladen och tillsätt extra salt eller socker efter behov.
  8. Häll upp sylten i steriliserade burkar medan den fortfarande är varm. Skruva på locket och låt svalna.
  9. Förvara sylten på en sval, mörk plats. Efter öppnande ska den förvaras i kylen och användas inom några veckor.

Förberedelse:

  1. Förvärm din grill till 110°C.
  2. Torka av din camembert med hushållspapper för att ta bort eventuell fukt.
  3. Bred toppen av osten med paprikamarmelad med baksidan av en sked. Häll jalapeños ovanpå så att skivorna överlappar varandra i ett dekorativt mönster.

Grilla:

  1. Lägg osten direkt på grillen, ev på en plåt. Grilla osten i ca 25-45 minuter, eller tills den är mjuk och börjar rinna ur skorpan. Tiden kan variera beroende på din specifika grill och dess temperatur, samt storleken på osten.

Servera:

  1. Ta försiktigt bort osten från grillen och låt den vila några minuter innan servering.
  2. Servera med kex eller bröd.

Skriv ut recept

arrow_upward