Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Förvärm grillen på ca 170-190°C. Ställ in stekplattan.
Skogssvampsås:
- Hacka löken fint.
- Lägg svampen i en kastrull och låt koka på svag värme, ca 10-15 min. tills det mesta av vätskan som kommer ur svampen kokat bort. OBS: När du lägger i (färsk) svamp så blir hela kastrullen full med svamp, men efter en stund så kokar vätskan ur svampen och volymen blir mindre.
- Tillsätt vin och grädde och låt såsen koka ihop. Smaka av med fond och kryddor. Om såsen är för tunn så kan du reda av den.
Järpar:
- Blanda grädde, ägg och kryddor med ströbrödet och låt det dra i ca 10 min.
- Rör ner färsen och osten, smaksätt med salt och peppar.
- Forma till 12-16 järpar och lägg dom på en stekplatta.
- Ställ in järparna i den förvärmda grillen. Ställ in kärntemperaturen på grilltermometern till 65°C.
- När kärntemperaturen nått 65°C, tag ut dem ur grillen.
Kryddigt äppel & löksmör:
- Gör ett kryddsmör av Traegers Rub blandad med lite curry efter eget tycke och smak.
- Blanda ett par msk av kryddsmöret med ett grovt skuret äpple och gul lök.
- Lägg på stekplattan, och låt kryddsmöret stekas in i äpple och lök.
- Servera till järparna tillsammans med Skogssvampsåsen och gärna potatismos till.