Ingredienser
Så här gör du
Surkål
- Finstrimla vitkålen, undvik rotstocken.
- Ha ner vitkålen i en panna med smör och stek cirka 3 minuter på medelvärme.
- Slå på vatten, ättika samt socker och salt. Om du vill en mer klassisk surkål, så kan den smaksättas med krossad kummin.
- Låt allt puttra i cirka 10 minuter. Häll bort överbliven vätska och ös upp surkålen i en burk som du har kokat innan.
- Låt vitkålen stå svalt i ca 2 veckor.
På grillplattan:
- Grilla en god bratwurst eller en annan god korv som du tycker om. Snitta den gärna.
- Pensla brödet med lite olja och struken vitlök och grilla brödet när korven börjar bli klar.
Servera:
Servera med dom tillbehören som du gillar. Vi gillar och servera den grillade korven med surkål, picklad rödlök, fransk senap, ost och bostongurka tillsammans med det grillade brödet.
Och kom ihåg att det är alltid godast i goa vänners lag.
Njut i oktobermörkret!!