Grillad bratwurst med surkål

Oktoberfest- då ska det väl ätas korv med surkål och något gott i glasen. Här kommer ett litet tips som är så enkelt och så gott. Bratwurst med surkål med smak av ramslök och lite goa tillbehör. Och kom ihåg att det är alltid godast i goa vänners lag.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Surkål

  1. Finstrimla vitkålen, undvik rotstocken.
  2. Ha ner vitkålen i en panna med smör och stek cirka 3 minuter på medelvärme.
  3. Slå på vatten, ättika samt socker och salt. Om du vill en mer klassisk surkål, så kan den smaksättas med krossad kummin.
  4. Låt allt puttra i cirka 10 minuter. Häll bort överbliven vätska och ös upp surkålen i en burk som du har kokat innan.
  5. Låt vitkålen stå svalt i ca 2 veckor.

På grillplattan:

  1. Grilla en god bratwurst eller en annan god korv som du tycker om. Snitta den gärna.
  2. Pensla brödet med lite olja och struken vitlök och grilla brödet när korven börjar bli klar.

Servera:

Servera med dom tillbehören som du gillar. Vi gillar och servera den grillade korven med surkål, picklad rödlök, fransk senap, ost och bostongurka tillsammans med det grillade brödet.

Och kom ihåg att det är alltid godast i goa vänners lag.

Njut i oktobermörkret!!

Skriv ut recept

arrow_upward