Julköttslimpa av Pulled Pork

Lars Wassileffsky från vårt BBQ-team blev dansk mästare i Pulled Pork vid DM i Grill 2023 tillsammans med Team Sydhavsgrill. Nu har han tagit den amerikanska klassikern ett steg vidare genom att förvandla saftig pulled pork till den läckraste julköttslimpan.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Dela nackfileten i två bitar och strö rikligt med Pig Powder Pork Rub över köttet.
  2. Lägg köttet i en påse och förvara i kylskåp i minst två timmar (gärna över natten).

Grill:

  1. Starta Traeger-grillen och ställ in temperaturen på 80 °C.
  2. När grillen har värmts upp, sätt in köttet i grillen.
  3. Efter 5 timmar packas köttet in i varsin paket med slaktarpapper och aluminiumfolie.
  4. Socker, smör och BBQ-sås fördelas i de två paketen och försluts väl.
  5. Temperaturen på grillen höjs till 135 °C, och köttet får ytterligare två timmar.
  6. När tiden är ute, kontrollera köttets innertemperatur. Den ska vara 94 °C – är den lägre, behöver köttet mer tid.
  7. När köttet har uppnått rätt innertemperatur, lägg köttpaketen i en värmebox i 2–4 timmar.

Buljong:

  1. Fondet kokas igen och gelatinbladen blötläggs i en kopp med vatten.
  2. När fondet har svalnat något, packas köttpaketen upp.
  3. Häll all vätska från paketen i fondet, vrid ur gelatinet och rör ner det i fonden.
  4. Köttet dras i grova bitar och läggs i en ugnsform eller liknande.
  5. Häll fonden långsamt över köttet så att det täcker.
  6. Ställ köttet i kylskåp över natten.

Servering:

  1. Kör en kniv längs kanten av formen så att sylten släpper. Om den inte släpper, håll undersidan av formen under varmt vatten en kort stund.
  2. Skär sylten i skivor och servera med en god senap, lite Swine Shine BBQ-sås och rödbetor.

Tips:

Om fonden är osaltad, tillsätt salt så att den smakar som en kraftig soppa.

Om nackfileten är större än 2 kg, behöver du använda mer gelatin i fonden.

Köttet kan pressas ner i formen så att det inte finns för många luftfickor innan fonden hälls på.

Skriv ut recept

arrow_upward