Gozney pizzadeg

Oavsett om det är första gången du gör en pizzadeg från grunden eller om du har försökt det otaliga gånger tidigare, kan du göra en pizza som en professionell kock med detta läckra och enkla recept på pizzadeg. Kombinera det med din Gozney pizzaugn och dina favorit- toppings, och du kan enkelt skapa en förtrollande pizza som väcker minnen av en riktig italiensk pizza

 • texture Pizzaugn
 • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

 1. Häll allt vatten i en bunke och tillsätt jästen under omrörning tills jästen är upplöst. Tillsätt hälften av mängden mjöl (500 g) i bunken och blanda ihop med handen i cirka 30 sekunder.

 2. Tillsätt den återstående halvan av mjölet i bunken och knåda i ytterligare 30 sekunder. Tillsätt sedan saltet och knåda i ytterligare 30 sekunder.

 3. Häll ut degen på ditt bord och knåda med händerna i 10 minuter. Täck sedan degen med en kökshandduk och låt den vila i 10 minuter.

 4. Forma degen till en slät boll genom att dra den över bordet för att skapa spänning på utsidan av degen. Täck över och låt degen vila i ytterligare 45 minuter.

 5. Dela upp degen i portioner om 250 g. Forma degen till bollar och lägg dem i lätt oljade behållare eller en Gozney degtråg. Täck med lock och låt dem jäsa i 8 timmar vid rumstemperatur.

 6. Förvärm din Gozney pizzaugn till 450 °C.

 7. Kavla ut en degboll till en pizza och tillsätt topping. Överför pizzan till en pizzaspade för enkel transport till din pizzaugn. Se till att spaden är lätt mjölad för att undvika att degen fastnar.

 8. Justera försiktigt pizzan vid behov så att den sträcks ut till kanterna på pizzaspaden. Överför sedan den till din förvärmda pizzaugn.

 9. Låt pizzan baka i 20-30 sekunder, varefter du vrider pizzan. Vrid pizzan var 20-30 sekund i totalt 90 sekunder eller tills pizzan är bakad enligt din smak. Ta ut pizzan ur ugnen, skär den i tårtbitar och njut!

Tips:

Justera försiktigt pizzan på den lätt mjölade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.

Skriv ut recept

arrow_upward