Ingredienser
Så här gör du
Förberedning:
-
Krydda kycklingen med salt, vitlökspulver, italiensk kryddmix och dragon. Häll över lite olivolja.
-
Värm upp en stekpanna ordentligt.
-
Bryn kycklingbröstet i pannan i 4 minuter på ena sidan. Vänd kycklingen och placera pannan i ugnen i 14 minuter.
-
Ta ut det och låt det vila.
Crème fraîche-kräm:
-
Blanda krossad/riven vitlök, hackad rosmarin och olivolja i crème fraichen.
-
Tillsätt salt och peppar efter smak.
Butternutpumpapuré:
-
Krydda butternutpumpan med paprika.
-
Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk.
-
Mixa pumpan.
-
Tillsätt rödvinsvinäger och hönsbuljong - smaka av med salt och vitlökspulver.
Vitlöksolja:
-
Blanda krossad/riven vitlök, chiliflingor och dragon i olivoljan.
Tillagning:
-
Förvärm din Gozney pizzaugn till cirka 200 °C.
-
Hacka den kylda kycklingen och tillsätt citronsaft.
-
Kavla ut en boll pizzadeg.
-
Fördela ett tunt lager crème fraîche-kräm längs med botten av pizzadegen.
-
Toppa med ett lager spenat.
-
Tillsätt fetaost och kyckling.
-
Baka pizzaen i cirka 90 sekunder genom att vända den med 20-30 sekunders mellanrum.
Servering:
-
Efter att pizzan är färdiggrillad, serveras den med butternutpumpapuré, hård ost, parmesan och vitlöksolja.
Tips:
Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.