Kycklingpizza

Här är receptet på en läcker, krispig och smakfull pizza med kyckling, fetaost och örter, utvecklad av Gozneys ambassadör @jhysizzlepatty. Vi använder Gozneys pizzaugnar, som ger den perfekta krispigheten på pizzan.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedning:

  1. Krydda kycklingen med salt, vitlökspulver, italiensk kryddmix och dragon. Häll över lite olivolja.

  2. Värm upp en stekpanna ordentligt.

  3. Bryn kycklingbröstet i pannan i 4 minuter på ena sidan. Vänd kycklingen och placera pannan i ugnen i 14 minuter.

  4. Ta ut det och låt det vila.

Crème fraîche-kräm:

  1. Blanda krossad/riven vitlök, hackad rosmarin och olivolja i crème fraichen.

  2. Tillsätt salt och peppar efter smak.

Butternutpumpapuré:

  1. Krydda butternutpumpan med paprika.

  2. Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk.

  3. Mixa pumpan.

  4. Tillsätt rödvinsvinäger och hönsbuljong - smaka av med salt och vitlökspulver.

Vitlöksolja:

  1. Blanda krossad/riven vitlök, chiliflingor och dragon i olivoljan.

Tillagning:

  1. Förvärm din Gozney pizzaugn till cirka 200 °C.

  2. Hacka den kylda kycklingen och tillsätt citronsaft.

  3. Kavla ut en boll pizzadeg.

  4. Fördela ett tunt lager crème fraîche-kräm längs med botten av pizzadegen.

  5. Toppa med ett lager spenat.

  6. Tillsätt fetaost och kyckling.

  7. Baka pizzaen i cirka 90 sekunder genom att vända den med 20-30 sekunders mellanrum.

Servering:

  1. Efter att pizzan är färdiggrillad, serveras den med butternutpumpapuré, hård ost, parmesan och vitlöksolja.

     

Tips:

Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.

Skriv ut recept

arrow_upward