Ingredienser
- 2 bullar Pizzadeg (Se recepten nedan.)
- 220 g feta
- 60 g spenat
- 60 g ost
- 60 g parmesanost (Gärna Pecorino)
Örtstekt kyckling
- 2 st. kycklingbröst
- salt
- vitlökspulver
- italiensk krydderi
- torkad dragon
- olivolja
- 2 citron
Crème fraîche-kräm
- 340 g gräddfil
- 4 klyfta/klyftor vitlök
- 6 kvist/kvistar rosmarin (eller torkad rosmarin)
- 2 msk olivolja
- salt & peppar
Butternutpumpapuré
- 2 st. butternut squash
- paprikapulver
- salt
- vitlökspulver
- 2 msk rödvinsvinäger
- 6 msk kycklingfond
- 2 dl vatten
Vitlöksolja
- 4 klyfta/klyftor vitlök
- 2 tsk chili flingor
- 2 st. torkad dragon
- 8 msk olivolja
Så här gör du
Förberedning:
Krydda kycklingen med salt, vitlökspulver, italiensk kryddmix och dragon. Häll över lite olivolja.
Värm upp en stekpanna ordentligt.
Bryn kycklingbröstet i pannan i 4 minuter på ena sidan. Vänd kycklingen och placera pannan i ugnen i 14 minuter.
Ta ut det och låt det vila.
Crème fraîche-kräm:
Blanda krossad/riven vitlök, hackad rosmarin och olivolja i crème fraichen.
Tillsätt salt och peppar efter smak.
Butternutpumpapuré:
Krydda butternutpumpan med paprika.
Rosta pumpan i ugnen tills den är mjuk.
Mixa pumpan.
Tillsätt rödvinsvinäger och hönsbuljong - smaka av med salt och vitlökspulver.
Vitlöksolja:
Blanda krossad/riven vitlök, chiliflingor och dragon i olivoljan.
Tillagning:
Förvärm din Gozney pizzaugn till cirka 200 °C.
Hacka den kylda kycklingen och tillsätt citronsaft.
Kavla ut en boll pizzadeg.
Fördela ett tunt lager crème fraîche-kräm längs med botten av pizzadegen.
Toppa med ett lager spenat.
Tillsätt fetaost och kyckling.
Baka pizzaen i cirka 90 sekunder genom att vända den med 20-30 sekunders mellanrum.
Servering:
Efter att pizzan är färdiggrillad, serveras den med butternutpumpapuré, hård ost, parmesan och vitlöksolja.
Tips:
Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.