Margherita Pizza

Om du vill ha det helt klassiskt och enkelt, här är ett recept på en traditionell, läcker och krispig Margherita-pizza utarbetad av Mike Fitzick @pizza_jew.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Förvärm din Gozney pizzaugn till 450 °C.
  2. Kavla ut pizzadegen på ett mjölat bord.
  3. Bred tomatsås över botten.
  4. Lägg på plockad/skivad mozzarella, riven hård ost, basilikablad och olivolja på pizzan.

Tillagning:

  1. Flytta pizzan till en mjölad pizzaspad.

  2. Sträck ut botten och placera den i pizzaugnen i cirka 90 sekunder. Vänd regelbundet på pizzan medan skorpan grillas.

Tips:

För att sträcka en pizzadeg, strö mjöl på båda sidor av en degboll innan du placerar den på ett mjölat bord.

Tryck från insidan av degbollen utåt för att sträcka botten medan luften hålls i kanterna. Fortsätt att sträcka botten genom att lyfta och rotera över dina nävar.

Skriv ut recept

arrow_upward