Potatispizza

Här är ett läckert förslag på en så kallad "vit pizza" med tunna potatisskivor, rosmarinsalt och ost. Pizzan är superenkel men fortfarande otroligt smakfull.

Utarbetat av Thomas Straker och Tom Gozney.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Förvärm din pizzaugn till 400 °C.

  2. Skär potatis i tunna skivor och skölj dem i en kastrull med varmt saltvatten i cirka 3 minuter. Lägg dem sedan i kallt vatten.

  3. Finhacka rosmarin och blanda med salt.

  4. Kavla ut en boll pizzadeg på en mjölad yta. Lägg ostskivor på degen och placera potatisskivorna ovanpå.

  5. Häll lite olivolja över pizzan.

Tillagning:

  1. När pizzaugnen är varm, grillas pizzan och vänds regelbundet för att säkerställa jämn tillagning på alla sidor.

  2. När pizzan är klar toppas den generöst med rosmarinsalt och parmesan.

Tips:

Potatisskivorna bör bara överlappa kanten lite, annars kanske de inte tillagas som önskat.

Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till kanterna av spaden. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den bör röra sig fritt och inte fastna.

Skriv ut recept

arrow_upward