Ingredienser
Så här gör du
-
Förvärm din Gozney pizzaugn till 450 °C.
-
Hacka (eller krossa) vitlök och blanda med smör tills du får ett jämnt vitlökssmör.
-
Kavla ut en boll pizzadeg.
-
Fördela vitlökssmöret över degen - var försiktig så att du inte sprider det för mycket, eftersom det kan riva degen.
-
Skiva en vitlöksklyfta i tunna skivor.
-
Tillsätt mozzarella, vitlöksskivor och peppar på botten.
-
När pizzaugnen är varm, grillas pizzaen i ugnen. Vänd varje 30 sekund för att få en jämnt gräddad skorpa.
-
När pizzaen har en jämn brun färg i kanten är den klar.
Tips:
Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.