Släta kardemummabullar

Att baka släta bullar med kardemumma på pelletsgrillen är enkelt och belönar med en underbar doft. Resultatet är nybakade bullar som smälter i munnen, särskilt när de serveras med smör.

 

 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Degen:

  1. Värm mjölken och smula i jästen.
  2. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och hälften av mjölet.
  3. Knåda degen i 10 min. i en mixer.
  4. Tillsätt mjukt smör medan du knådar och tillsätt till sist resten av mjölet.
  5. Låt degen vila i 20 min. under en handduk.

Forma bullarna:

  1. Dela degen i 12 lika stora bitar.
  2. Rulla alla degbitar till täta bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd grillbricka eller plåt.
  3. Bullarna ska ligga tätt intill varandra, men se till att de inte rör vid varandra.
  4. Låt bullarna jäsa under täcke på en varm plats i en timme, tills de har mer än fördubblats i storlek.
  5. Pensla dem med uppvispade ägg.

Grilla:

  1. Tänd och sätt grillen på 150 °C.
  2. När grillen har nått 150 °C lägger du bullarna på gallret, och vrider sedan upp grillen till 200 °C.
  3. Grädda bullarna i 18-20 min. tills de är gyllene och gräddade på botten.

Servera:

  1. Dela bullarna och rosta dem på grillen i 10 min. eller ät dem som de är med rikligt med kallt smör.

Skriv ut recept

arrow_upward