Ingredienser
Så här gör du
Kyckling döner kebab:
-
Blanda hackad kyckling med alla ingredienser utom isvattnet.
-
Lägg allt i en mixer och blanda ordentligt.
-
Tillsätt isvatten sakta tills det blir en pasta/massa.
-
Ställ det i kylskåp i några timmar.
Tomatsås:
- Rosta chilifrukterna hela tillsammans med vitlöksklyftorna i din pizzaugn vid 380 °C, tills de är mjuka. låt svalna.
- När chilifrukterna och vitlöken är kalla, finhacka dem. Du kan eventuellt dra av skinnet från chilifrukterna först om du önskar det. Det gör dem lättare att integrera i såsen.
- Tillsätt chili, vitlök och de skalade eller hackade tomaterna tillsammans med resten av ingredienserna i en skål. Blanda och ställ åt sidan.
Yoghurtdressing:
-
Mixa yoghurten med mynta och koriander tills den är ljusgrön och slät.
-
Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Sallad:
-
Hacka och strimla alla ingredienser och blanda dem tillsammans i en skål.
Tillagning:
-
Förvärm din Gozney pizzaugn till 450 °C.
-
Ta ut kyckling döner kebab-blandningen från kylskåpet och forma den på spetten.
-
Placera spetten i ugnen. Vänd dem med jämna mellanrum för att grilla jämnt i cirka 4-5 minuter tills de når en kärntemperatur på 75 °C. Ta ut och lägg åt sidan.
-
Kavla ut en boll pizzadeg och toppa med tomatsås.
-
Baka pizzaen i cirka 90 sekunder genom att vända den med 20-30 sekunders mellanrum.
-
Ta ut pizzaen från ugnen, skiva köttet och fördela det över pizzan. Toppa med sallad och sedan en generös mängd yoghurtdressing.
Tips:
Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.