Ingredienser
Så här gör du
-
Skär toppen av vitlöken, strö över salt och häll lite olivolja över. Linda in den söta potatisen och vitlöken i aluminiumfolie.
-
Baka båda i din pizzaugn i 30 minuter vid låg värme.
-
Mixa den bakade sötpotatisen och vitlöken med salt och mjölk tills det blir en tjock sås.
-
Skiva champinjonerna.
-
Kavla ut en pizzadegsboll och täck med sötpotatissås.
-
Toppa pizzan med champinjonskivor, ost och karamelliserad lök.
-
Baka pizzaen vid 450 °C i Gozney pizzaugn i cirka 60-90 sekunder. Kom ihåg att vända pizzaen med 20-30 sekunders mellanrum.
Tips:
Du kan göra krispiga sojachampinjonskivor genom att steka dem ordentligt i lite olivolja. Tillsätt lite sojasås till sist för att ge dem en läcker karamelliserad smak.
Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.