Kryddig pepperonipizza

Pepperoni och jalapenos är en riktig vinnarkombination på en pizza. Det ger nämligen en härligt kryddig och het touch till tomatsåsen och den smälta osten. Här får du receptet på hur du gör denna pizzaklassiker i din Gozney pizzaugn.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Förvärma din Gozney pizzaugn till 450 °C.
  2. Kavla ut en boll pizzadeg till en pizzabotten.
  3. Toppa din pizzabotten lätt med pizzasås, mozzarella, pepperoni och jalapeños och överför till en pizzaspade. Se till att spaden är lätt mjölad för att undvika att degen fastnar.
  4. Placera pizzan i pizzaugnen och baka den i cirka 90 sekunder genom att vända pizzan med 20-30 sekunders mellanrum.
  5. Ta ut pizzan ur ugnen på en bricka, skär den i skivor och njut. Strö eventuellt färskriven parmesan över till sist.

Tips:

Justera försiktigt pizzan på den mjöldryssade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Ge pizzan en snabb skaktest på spaden. Den ska röra sig fritt och inte fastna.

Skriv ut recept

arrow_upward