Sommarpizza med zucchini

Letar du efter en super smakrik vegetarisk pizza, är detta något för dig! Denna pizza är toppad med en läcker oliventapenade och en generös mängd zucchini.

Receptet är utvecklat av Drew Huston @wildcatfalling.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Förvärm din Gozney-pizzaugn till 450 °C.

Olivtapenade:

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare/minihackare. Pulsra i korta intervaller och håll tapenaden grov.
  2. När tapenaden har blivit en jämn massa, ställ den åt sidan.

Tillagning:

  1. Kavla ut en pizzadegskula och toppa med skivade zucchini, skivad vitlök, ett par klickar tapenade och olivolja.
  2. Toppa med mozzarella innan du överför pizzan till en pizzaspade och lägger den i pizzaovnen.
  3. Grädda pizzan i cirka 90 sekunder, vrid pizzan med 20–30 sekunders mellanrum.
  4. När pizzan är klar, riv parmesan över pizzan.

Tips:

Justera försiktigt pizzan på den mjölade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Gör ett snabbt skaktest med spaden. Pizzan ska röra sig fritt och inte sitta fast.

Skriv ut recept

arrow_upward