Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Förvärm din Gozney-pizzaugn till 450 °C.
 
Olivtapenade:
- Lägg alla ingredienser i en matberedare/minihackare. Pulsra i korta intervaller och håll tapenaden grov.
 - När tapenaden har blivit en jämn massa, ställ den åt sidan.
 
Tillagning:
- Kavla ut en pizzadegskula och toppa med skivade zucchini, skivad vitlök, ett par klickar tapenade och olivolja.
 - Toppa med mozzarella innan du överför pizzan till en pizzaspade och lägger den i pizzaovnen.
 - Grädda pizzan i cirka 90 sekunder, vrid pizzan med 20–30 sekunders mellanrum.
 - När pizzan är klar, riv parmesan över pizzan.
 
Tips:
Justera försiktigt pizzan på den mjölade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Gör ett snabbt skaktest med spaden. Pizzan ska röra sig fritt och inte sitta fast.