Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Förvärm din Gozney-pizzaugn till 450 °C.
Lökskräm:
- Värm lite olivolja i en gryta på medelhög värme och tillsätt hackad lök och vitlök. Fräs tills de är mjuka.
- Tillsätt vinet och höj värmen för att reducera till hälften.
- Sänk värmen något innan du tillsätter grädden och reducera till hälften igen. Smaka av och låt svalna.
Tillagning:
- Kavla ut en pizzadegskula och täck botten med lökskrämen. Toppa med skivor av champinjoner och mozzarella.
- Överför pizzan till en pizzaspade och lägg den i pizzaovnen.
- Grädda pizzan i cirka 90 sekunder, vrid pizzan med 20–30 sekunders mellanrum.
- När pizzan är klar, ta ut den ur ugnen och riv över lite citronskal, lite hackad persilja och nygrated parmesan.
Tips:
Justera försiktigt pizzan på den mjölade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Gör ett snabbt skaktest med spaden. Pizzan ska röra sig fritt och inte sitta fast.