Pizza med champinjoner och lökskräm

En enkel pizza som ändå är full av smak – det är vad du får med detta recept på en vegetarisk pizza fylld med svamp och en läcker lökskräm.

Receptet är utarbetat av Drew Huston @wildcatfalling

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Förvärm din Gozney-pizzaugn till 450 °C.

Lökskräm:

  1. Värm lite olivolja i en gryta på medelhög värme och tillsätt hackad lök och vitlök. Fräs tills de är mjuka.
  2. Tillsätt vinet och höj värmen för att reducera till hälften.
  3. Sänk värmen något innan du tillsätter grädden och reducera till hälften igen. Smaka av och låt svalna.

Tillagning:

  1. Kavla ut en pizzadegskula och täck botten med lökskrämen. Toppa med skivor av champinjoner och mozzarella.
  2. Överför pizzan till en pizzaspade och lägg den i pizzaovnen.
  3. Grädda pizzan i cirka 90 sekunder, vrid pizzan med 20–30 sekunders mellanrum.
  4. När pizzan är klar, ta ut den ur ugnen och riv över lite citronskal, lite hackad persilja och nygrated parmesan.

Tips:

Justera försiktigt pizzan på den mjölade pizzaspaden så att den sträcks ut till spadens kanter. Gör ett snabbt skaktest med spaden. Pizzan ska röra sig fritt och inte sitta fast.

Skriv ut recept

arrow_upward