Riv, dela och doppa dessa vitlökspizzabitar i en läcker kombination av ost, tomatsås, jalapeño och mer ost.
Detta recept är utarbetat av @leopardcrust.
texture
Pizzaugn
restaurant_menu
Tillbehör
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
Pensla en gjutjärnspanna med smör eller olivolja.
Dela varje bit pizzadeg i 12 mindre delar.
Rulla varje del till små bollar.
Placera degbollarna i gjutjärnspannan så att de bildar en kant längs pannans kant.
Placera försiktigt en liten skål upp och ner i mitten av degcirkeln för att skapa utrymme för pizzadippen senare. Täck över och låt degen jäsa i 2–3 timmar.
Tillagning:
Förvärm din Gozney-pizzaugn till 450 °C.
Ta bort den lilla skålen från gjutjärnspannan och täck mitten jämnt med ⅔ av mozzarellan.
Lägg tomatsås ovanpå mozzarellan och lägg sedan på resten av mozzarellan. Toppa med jalapeños och baconbitar eller andra toppings efter eget val.
Sätt in gjutjärnspannan i pizzaovnen och grädda med en liten flamma i 30 sekunder, tills kanten nära flammen börjar bilda bubblor.
Dra fram gjutjärnspannan till ugnens framsida och vrid den så att handtaget pekar åt vänster. Grädda i 30 sekunder och vrid sedan pannan så att handtaget pekar åt höger. Grädda nu i ytterligare 30 sekunder. Återställ handtaget till mitten, stäng av ugnen och grädda i ytterligare 2 minuter så att botten på pizzabitarna får en härlig skorpa.
Ta ut gjutjärnspannan ur ugnen och frigör degcirkeln från pannan med en spatel. Sätt på ugnen igen och placera pannan längst fram i ugnen. Grädda pizzabitarna tills de har uppnått önskad färg.
Pensla dem med vitlökssmör och låt dem svalna något innan de serveras.