play_circle_outline youtube
Spatchcock Kylling Opskrift Pizzaovn Gozney

Spatchcock kyckling på Gozney Roccbox

En spatchcock kyckling och en Roccbox är den perfekta kombinationen. Genom att skära kycklingen på spatchcock-sätt kan du enkelt ha en hel kyckling i din Roccbox, och de höga temperaturerna gör att du kan tillaga kycklingen på kort tid, vilket samtidigt ger otroligt saftigt kött!

Se till att dra nytta av den lilla temperaturskillnaden mellan framsidan och baksidan av Roccbox genom att placera de tjockare låren mot ugnens innerkant och det snabbare tillagade bröstköttet mot ugnens öppning.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skär loss ryggraden från kycklingen och ta bort den. Tryck kycklingen platt så att den ligger plant.
  3. Gnugga in marinaden över hela kycklingen och låt den marinera i 8 timmar.

Tillagning:

  1. Förvärm din Gozney Roccbox till 450 °C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och täck med folie. Sätt in i pizzaugnen med bröstet mot ugnens öppning och låren närmare lågan.
  3. Tillaga i 20-25 minuter och kontrollera att kycklingen är genomstekt med en stektermometer.
  4. Sänk lågan till den lägsta inställningen, ta bort folien från den ugnsfasta formen och sätt tillbaka den i ugnen i 1-2 minuter för att göra skinnet knaprigt - vrid efter behov.
  5. Låt kycklingen vila i minst 15 minuter innan du skär upp den

Skriv ut recept

arrow_upward