Roastbiff på pelletsgrill

Alla känner till den klassiska roastbiffen, och även om denna stek kanske inte får lika mycket erkännande som andra nötköttsdelar, kan roastbiff verkligen smaka fantastiskt – särskilt om den är tillagad på en Traeger-grill och får den unika smaken från träpellets. I detta recept visar vi hur du enkelt gör detta, och du får dessutom receptet på en läcker "bearnaise-potatissallad" som matchar roastbiffen helt perfekt.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Sätt på din Traeger-grill och förvärm den till 110 °C.

Potatissallad:

  1. Lägg de förkokta potatisarna på grillen när grillens temperatur når cirka 75 °C medan den värms upp. På så sätt får potatisarna en lätt rökig smak.
  2. Ta potatisarna från grillen när den når 110 °C. Alternativt kan du låta dem ligga kvar längre om du vill ha en kraftigare rökig smak.
  3. Låt potatisarna svalna och skär dem i mindre bitar.
  4. Rör ihop en dressing av crème fraîche, majonnäs, dragonessens och färsk dragon och blanda potatisarna i dressingen.
  5. Strö över gräslök.

Roastbiff:

  1. Smörj roastbiffen med lite olja och stick ner några kvistar timjan under nätet.
  2. Krydda med salt och peppar.
    Lägg den på grillen vid 110 °C och grilla den tills den når en innertemperatur på cirka 52–54 °C.
  3. Låt roastbiffen vila på ett skärbräde i 10 minuter. Under tiden värms grillen upp till högsta temperatur och steken grillas på alla sidor. Låt steken vila och ta bort snörena.
  4. Skär din roastbiff i tunna skivor och servera med potatissalladen. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward