Ingredienser
Så här gör du
- Förvärm din Gozney-pizzaugn till cirka 420 °C.
- Klä en rund bakform på cirka 15 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Vispa socker och färskost tills det blir en slät massa. Tillsätt äggen ett i taget och rör tills varje ägg är helt inarbetat i smeten innan nästa ägg tillsätts. Tillsätt sedan saltet.
- I en annan skål blandar du 150 g av cheesecakesmeten med körsbär.
- Tillsätt vispgrädde till resten av smeten och vispa tills den blir silkesslät.
- Häll de två blandningarna växelvis i bakformen för att skapa en marmorerad effekt.
- När din pizzaugn är uppvärmd (eller när elden i din Dome har reducerats till glöd), stäng av den och placera din cheesecake längst bak i ugnen. Stäng sedan ugnen med en frontlucka och baka kakan i cirka 40–50 minuter, tills den har fått önskad färg. Din cheesecake ska vara mörk på toppen.
- Ta ut den ur ugnen och låt den svalna i rumstemperatur. För att få en jämn cheesecake, låt den svalna i 1 timme i rumstemperatur och ställ den sedan i kylskåpet i 3 timmar.
Tips:
Uteslut körsbär om du vill göra en vanlig baskisk cheesecake.
Om du förbereder smeten i förväg, bör du förvara den utan lock i upp till 4 timmar i kylskåpet. Vi rekommenderar att du bakar kakan så snart som möjligt för att få ett så fint resultat som möjligt.
Temperaturen på din pizzaugn kan antingen vara 420 °C för ett mörkt, djupt karamelliserat resultat eller 350 °C för en gyllenbrun yta.