Ingredienser
Så här gör du
OBS:
Pizzaugnen får inte vara tänd med gaslåga, eftersom smördegen behöver bakas och jäsa långsamt.
Dela receptet:
Letar du efter nya dessertidéer? Då borde du prova en klassisk Tarte Tatin. Denna franska dessert består av karamelliserade äpplen som bakas i botten av en smörstekt pajform och sedan toppas med smördeg. När pajen är färdiggräddad vänds den upp och ner, så att äpplena hamnar överst och fruktens karamelliserade sida blir synlig. Resultatet är en underbar kombination av söt karamell och mjuka, saftiga äpplen – och du kan höja den ett snäpp genom att servera en klick vispad grädde eller vaniljglass till. I vårt recept på Tarte Tatin bakar vi kakan i en Gozney-pizzaugn, vilket gör processen enkel och mycket smakrik.
Receptet är utarbetat av Thomas Straker.
Pizzaugnen får inte vara tänd med gaslåga, eftersom smördegen behöver bakas och jäsa långsamt.