Ingredienser
Så här gör du
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. När fröna är gyllenbruna, ta bort dem från pannan.
- Skär kycklingen i mindre bitar och vänd med ½ tsk salt och peppar, ställ åt sidan medan såsen förbereds.
- Finhacka ingefära och vitlök och lägg på en stekpanna tillsammans med ketchup, gochujang, socker, brunt socker, Maggi arome och vatten. Låt stekpannan stå, eftersom kycklingen ska tillagas först.
- Vänd kycklingen i ägget och sedan i majsstärkelse så att den är helt täckt med majsstärkelse.
- Värm oljan i woken på din HOT WOK till 170 °C och fritera 1/3 av kycklingen i taget. Kycklingen ska inte tillagas helt klart. När all kyckling är friterad, höj värmen till 190 °C och fritera kycklingbitarna igen. Nu ska de bli lite gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av ordentligt.
- Lägg ingredienserna till såsen på din HOT WOK - jag slår bara på den inre ringen på min HOT WOK. Om du använder Silverline från HOT WOK, ställ den på medelvärme.
- Såsblandningen ska småkoka och tjockna lite. När såsen har tjocknat lite, vänd ner hälften av sesamfröna i och stäng av värmen. Vänd ner alla kycklingbitar i såsen och toppa sedan med resten av sesamfröna över din rätt. Smaklig måltid!
Tips:
Rätten kan tillagas både i en HOT WOK-wokpanna och en HOT WOK-paellapanna, men för fritering är HOT WOK-wokpannan enklare.