Korean fried chicken

Krispigt stekt kyckling glaserad med en kryddig, smakfull sås - det är vad du får i denna snabbmatsklassiker från Sydkorea. De saftiga och krispiga kycklingbitarna är läckra att servera som en exotisk förrätt eller snack, men du kan också göra en hel måltid av det genom att servera ris, nudlar eller en god sallad. Om du verkligen vill gå in för den koreanska stilen, servera en skål kimchi och en iskall öl och ett litet glas soju.

Receptet är utvecklat i samarbete med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. När fröna är gyllenbruna, ta bort dem från pannan.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd med ½ tsk salt och peppar, ställ åt sidan medan såsen förbereds.
  3. Finhacka ingefära och vitlök och lägg på en stekpanna tillsammans med ketchup, gochujang, socker, brunt socker, Maggi arome och vatten. Låt stekpannan stå, eftersom kycklingen ska tillagas först.
  4. Vänd kycklingen i ägget och sedan i majsstärkelse så att den är helt täckt med majsstärkelse.
  5. Värm oljan i woken på din HOT WOK till 170 °C och fritera 1/3 av kycklingen i taget. Kycklingen ska inte tillagas helt klart. När all kyckling är friterad, höj värmen till 190 °C och fritera kycklingbitarna igen. Nu ska de bli lite gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av ordentligt.
  6. Lägg ingredienserna till såsen på din HOT WOK - jag slår bara på den inre ringen på min HOT WOK. Om du använder Silverline från HOT WOK, ställ den på medelvärme.
  7. Såsblandningen ska småkoka och tjockna lite. När såsen har tjocknat lite, vänd ner hälften av sesamfröna i och stäng av värmen. Vänd ner alla kycklingbitar i såsen och toppa sedan med resten av sesamfröna över din rätt. Smaklig måltid!

Tips:

Rätten kan tillagas både i en HOT WOK-wokpanna och en HOT WOK-paellapanna, men för fritering är HOT WOK-wokpannan enklare.

Skriv ut recept

arrow_upward