Ingredienser
Så här gör du
- Ta bort skalet och huvudena från räkorna - både skalet och huvudena ska användas.
- Ta också bort tarmen från räkorna - detta görs enklast genom att skära upp ryggen och ta bort tarmen.
- Placera woken på din HOT WOK och låt woken bli ordentligt varm. Tillsätt lite olja och stek räkskal och huvuden. Häll sedan vatten över skalarna och låt blandningen sjuda. Låt blandningen sjuda i 15 minuter.
- Under tiden skivas galangar i 5-7 skivor, citrongräs skärs i 4 bitar och bitarna och dom ska krossa något vilket lättast görs med att man slår med baksidan av kniven åover citrongräset.
- Skär chilifrukterna i små bitar, skär champinjonerna i klyftor och finhacka schalottenlöken.
- Efter 15 minuter silas skalen bort och fonden återvänds till woken tillsammans med kycklingbuljongtärningen, galangan, citrongräset, champinjonerna, schalottenlöken och limebladen. Låt soppan småkoka i 5 minuter.
- Tillsätt räkorna, fisksåsen och chilipastan. Låt soppan småkoka i ytterligare 1 minut och stäng sedan av värmen. Rör i kokosmjölken och smaka av soppan ordentligt med limejuice och salt.
- Servera soppan med koriander på toppen. Smaklig måltid.
Tips:
Denna soppa innehåller några ingredienser som vanligtvis lämnas kvar i rätten vid servering, men om du får några av dem i din portion, lämnas dom kvar i din skål eftersom dom mest är där för aromen men är för kraftiga i smaken för att äta. Limeblad, citrongräs och galanga lämnar jag därför kvar i min skål.