Ingredienser
Så här gör du
Cochinita Pibil:
- Blanda achiote-pasta med apelsinjuice för att göra marinaden.
- Lägg en vildsvinsklubba (eller fläskkarré) i marinaden och låt den stå i kylskåp över natten.
- Placera köttet i din Traeger vid 140 grader i 10 timmar. Till receptet har pecanträpellets använts, men du kan använda andra varianter av pellets.
- Om du vill kan köttet lindas in i bananblad eller Traeger-slaktarpapper för att efterlikna traditionell tillagning.
- Använd en sprayflaska eller pensel för att fukta köttet med apelsinjuice med jämna mellanrum , för att hålla det fuktigt.
- När köttet är mört kan det plockas från benen och frysas för senare användning.
Quesadillas med Cochinita Pibil:
- Gör quesadillas genom att fördela det tråddragna tillagade köttet och riven cheddar mellan dina tortillas.
- Värm quesadillan på båda sidor i en stekpanna eller på grillen.
Majs- och svartbönsalsa:
- Grilla majsen med lite olja och mexikanska kryddor, eller koka dem först och grilla dem på hög värme till sist.
- Skär av majskornen från kolvarna och blanda med svarta bönor, hackad vårlök, färsk chili efter smak, limejuice och koriander. Tillsätt salt och peppar.
- Servera quesadillas med en portion salsa och gräddfil. Extra chilisås om så önskas.
Tips:
Du kan lägga till extra smak med chilisås som "El Yucateco Habeñero".