play_circle_outline youtube
Smash Burger Recept Pelletsgrill 1

Smashburger på grillen

Smashburger har blivit den nya trenden bland hamburger- älskare, eftersom du får massor av läcker, karamelliserad stekyta på burgaren. I det här receptet visar vi dig hur du enkelt gör en smashburger på grillen med hjälp av en stekplatta. Fördelen med att använda en stekplatta på grillen är att du får gott om utrymme att steka burgaren och trycka dem helt platta. Detta gör att det blir mycket lättare än om du till exempel steker burgarna i en stekpanna på spisen, eftersom vanliga stekpannor inte har en så stor yta, vilket oxå kan vara en utmaning om har flera burgare ska stekas samtidigt.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Grill:

  1. Ställ grillen på 240-260°C med stekplattan från början.
  2. Medan grillen blir varm i cirka 20 minuter, förbereder du din burgare.
  3. Stek löken på plattan. Om du ska göra många burgare kan du förbereda löken tidigare för att ha plats för fler burgare samtidigt.
  4. Rosta brödet.
  5. Lägg på den bullformade färsen och tryck till den, stäng locket ett par minuter.
  6. Krydda med salt och peppar, vänd burgaren och lägg på osten.

Bygg din burgare

  1. Majonäs i botten på det rostade brödet
  2. Saltgurka
  3. Rippla lite senap
  4. Lägg på burgaren o toppa med locket

 

Njut av det goda

Skriv ut recept

arrow_upward