play_circle_outline youtube
Brisket

Brisket

Brisket är en oemotståndlig delikatess i grillvärlden, känd för sin saftighet och smakfulla konsistens. Denna styckdetalj är känd för sin höga fetthalt och distinkta smak. Perfekt tillagad långsamt och länge, vilket resulterar i en mör och saftig upplevelse. Med en djup och rik röksmak som tränger djupt in i köttet, är brisket ett sant grillmästarverk som sprider glädje och tillfredsställelse till alla som får vara med o njuta av denna underbara styckdetalj.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Skär bort eventuellt hårt fett från alla sidor av bringan, var noga med att inte skära för djupt i köttet. Trimma sidorna på eventuellt överflödigt eller löst fett.
  2. Krydda alla sidor jämnt med rub.
  3. Låt bringan ligga i rumstemperatur i 20 till 30 minuter efter att den har kryddats.
  4. När du är redo, ställ in Traeger-temperaturen på 135 °C och förvärm med locket stängt i 15 minuter.
  5. Lägg bringan med fettsidan uppåt på grillgallret tills den når en innertemperatur på cirka 74 °C, vilket tar ungefär 4 till 6 timmar.
  6. Ta bort bringan och linda den tätt i Traeger Butcher Paper.
  7. Lägg tillbaka den inlindade bringan på grillen tills den når en innertemperatur på cirka 95-100 °C, vilket tar cirka 3-4 timmar.
  8. När bringan når cirka 94 °C i kärntemperatur, ta bort den från grillen och låt den vila i ett par timmar, exempelvis i en kylväska eller en frigolitlåda. När det är dags att äta, packa upp bringan och skiva den mot fibrerna. Smaklig grill!

Skriv ut recept

arrow_upward