play_circle_outline youtube
Burnt Ends Recept Pelletsgrill 1

Burnt ends

Redo för en ny grillupplevelse? Prova vårt recept på saftiga Burn Ends gjorda av fläskkarré eller fläsksida. Med ett härligt rubb, BBQ-sås och lite smör så blir detta möra och smakrika kött en säker hit vid varje måltid. Perfekt att dela med familj och vänner en mysig sommardag. Njut och smaklig måltid!

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Börja med att trimma bort fläsksvålen och skär sedan fläsksidan/karren i lika stora delar. Gnid in bitarna med till exempel Traeger rub.
  2. Ställ det kryddade köttet i kylen tills det är dags att grilla.
  3. Starta din grill på 105 °C och tillsätt supersmoke om din grill är utrustad med den funktionen. Lägg köttbitarna separat på gallret. Ett bra tips är att använda Traegers grillplåtar. Om köttet är mycket fett kan du ställa en form under för att samla upp fettet till senare användning.
  4. Grilla bitarna i cirka 2,5 till 3 timmar.
  5. Flytta köttet till en lämplig form och häll över BBQ-sås samt några klickar smör. Slå in formen i folie, höj temperaturen till cirka 130 °C och grilla i ungefär 1 timma till.
  6. Ta bort folien och låt såsen reduceras medan du vänder bitarna med jämna mellanrum.
  7. Ställ upp bitarna på formen igen och låt dem få lite färg. Spara såsen som en liten dippsås.

Skriv ut recept

arrow_upward