Amerikanska hamburgare

Prova vårt läckra recept på amerikanska hamburgare! Saftiga burgare gjorda av 15% fet nötfärs, toppad med ketchup, senap, färska grönsaker och knapriga lökringar. Serveras i en rostad hamburgerbröd för den genuina amerikanska känslan. En grillfavorit för hela familjen

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Hamburgerbiffar:

  1. Rör färsen med salt för att göra den lite seg och få den att hålla ihop fint. Krydda med worcestershiresås och peppar.
  2. Rulla färsen till en rulle och skär den i 4 skivor. Platt ut varje skiva till en hamburgare med den tjocklek du önskar. Skär ett rutmönster i färsen.
  3. Grilla i cirka 3 minuter per sida eller tills du har uppnått en temperatur på minst 58 °C - använd gärna en termometer.

Förbered hamburgerbröden

  1. Rosta ytan på bröden. Lägg ketchup och senap på ena delen av varje bröd. Lägg ihop över- och underdelarna så att ketchup och senap fördelas jämnt i ett tunt lager.
  2. Öppna igen, lägg sallad och dressing på underdelarna. Placera köttet ovanpå.
  3. Lägg på tomat, gurka och lök. Lägg på överdelarna och kläm ihop lätt.
  4. Servera genast och njut!

Tips & tricks

Hamburgare kan förbättras med ost, bacon eller stekt ägg. Eller varför inte en god dressing eller BBQ-sås, eller kanske mosad avokado? Picklad lök är alltid gott och väldigt enkelt att göra.

Skriv ut recept

arrow_upward