Picanha med chimichurri

Upptäck smaken av Argentina med vårt recept på Picanha och chimichurri!
Saftigt kött kryddat och grillat till perfektion, serverat med en fräsch och kryddig chimichurrisås. Denna rätt är en verklig grillfavorit som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster vid varje sommargrillfest. Enkel, läcker och full av smak - prova det idag och njut av dom underbara smakerna av Sydamerika

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Chimichurri

  1. Börja med de flytande ingredienserna, blanda sedan ner de fint hackade grönsakerna och löken. Blanda runt och täck med folie, låt stå i några timmar.

Picanha

  1. Torka köttet, skär skåror genom fettet och salta ordentligt. Om du vill använda rub, krydda köttet runt om, annars bara salt och peppar. Det är också väldigt gott med grillad citron till.
  2. Skiva köttet i några centimeter tjocka skivor.
  3. Värm upp plattan på grillen till cirka 250 °C i 20 minuter.
  4. Ta en del av fettet från picanhan tillsammans med en klick smör och lägg på stekplattan. Lägg först på köttet när du fått en gyllenbrun yta i stekfettet.
  5. Stäng locket och vänta några minuter. Vänd köttet och grilla det några minuter till.
  6. Låt köttet vila i minst 5 minuter.

Tips & Tricks

Blodig: cirka 55°C
Medium: cirka 60°C
Well done: cirka 68°C

Använd gärna en termometer för bästa resultat.

Tranchera köttet och ringla över Chimichurrin.

Smaklig grill!

Skriv ut recept

arrow_upward