Ingredienser
Så här gör du
Chimichurri
- Börja med de flytande ingredienserna, blanda sedan ner de fint hackade grönsakerna och löken. Blanda runt och täck med folie, låt stå i några timmar.
Picanha
- Torka köttet, skär skåror genom fettet och salta ordentligt. Om du vill använda rub, krydda köttet runt om, annars bara salt och peppar. Det är också väldigt gott med grillad citron till.
- Skiva köttet i några centimeter tjocka skivor.
- Värm upp plattan på grillen till cirka 250 °C i 20 minuter.
- Ta en del av fettet från picanhan tillsammans med en klick smör och lägg på stekplattan. Lägg först på köttet när du fått en gyllenbrun yta i stekfettet.
- Stäng locket och vänta några minuter. Vänd köttet och grilla det några minuter till.
- Låt köttet vila i minst 5 minuter.
Tips & Tricks
Blodig: cirka 55°C
Medium: cirka 60°C
Well done: cirka 68°C
Använd gärna en termometer för bästa resultat.
Tranchera köttet och ringla över Chimichurrin.
Smaklig grill!