Calzone med spaghetti, pesto och kyckling

Den här läckra calzonen, görs med en 24-timmarsdeg som fylls med en blandning av spaghetti, pesto och saftig kyckling. Förutom att den är supergod kan Calzonen också frysas. På så sätt har du alltid något gott i frysen om calzone-suget skulle slå till.

Receptet är utvecklat i samarbete med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Deg:

  1. Blanda jäst och vatten och tillsätt socker, salt och mjöl. Låt degblandaren knåda i några minuter och tillsätt olja. Knåda i  ytterligare10-15 minuter. Forma degen till en rund boll och lägg den i en lufttät behållare. Ställ in degen i kylskåp i 24 timmar. Kom ihåg att ge degen tillräckligt med plats för att jäsa – degen ska max fylla 1/3 av behållaren.
  2. Forma degen genom att använda en degskrapa, som du skrapar pizzadegen in under sig själv hela vägen runt, så att du efter några varv har en slät och rund deg.
  3. 3 timmar innan degen ska användas, ta ut den och forma den igen, dela den i 6 delar och forma varje degbit. Låt degen jäsa antingen i en jäskorg med lite durum i botten eller under plastfolie (lägg försiktigt plastfolien över degen och kom ihåg att använda durum under och på degen).

 

Pizzafyllning:

  1. Koka spaghettin al dente och skölj den sedan under kallt vatten. Under tiden, dela kycklingbrösten på längden så att de blir något tunnare. Stek kycklingbitarna i lite olja med salt och peppar, och skär dem sedan i mindre tärningar.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en minihackare och mixa tills det blir en härlig pesto. Smaka av peston med salt och citronsaft – kom ihåg att pasta och pizzadeg kommer att ta upp en del av smaken, så smaka av noggrant.
  3. Blanda spaghettin, kycklingen och 8-10 msk pesto (receptet utgår från 6 portioner, så om du gör mer eller mindre behöver du justera mängden pesto).
  4. Riv cheddarost och blanda den med mozzarellan.

Grilla pizza:

  1. Sätt igång din Gozney pizzaugn 45 minuter innan du ska använda den. Värm upp den till 380-400 °C.
  2. Strö lite durumvetemjöl på bordet, ta en portion deg och strö durumvetemjöl över degen så att den inte klibbar. Tryck ut luften i degen mot kanten med fingrarna – skapa en kant på ½-1 cm. Sträck sedan ut degen på bordet i en cirkulär rörelse för att få en tunnare och bredare pizzadeg.
  3. Du kan också sträcka ut degen genom att lyfta den och använda degen egen vikt för att göra den tunnare. Kom ihåg att ta bort allt överskott av durumvetemjöl under degen så att inget löst mjöl kommer med in i ugnen.
  4. Lägg en del av spaghettiblandningen längs med mitten av pizzadegen och toppa med ost. Vik pizzadegen noga över fyllningen.
  5. Sätt ned värmen på lägsta inställning på din Gozney pizzaugn när calzonen ska bakas. Lägg calzonen på en pizzaspade och baka i cirka 90 sekunder i pizzaugnen – kom ihåg att vända den några gånger under bakningen. Jag tycker att 4 gånger passar bra för calzone.
  6. Upprepa sedan processen för att göra och baka en ny calzone. Kom ihåg att höja temperaturen i ugnen mellan varje bakning så att pizzastenen inte tappar värme.
  7. När alla pizzor är bakade är det bara att säga:
  8. Smaklig måltid!'

Tips:

Degen innehåller ganska mycket vatten. Om du vill ha en deg som är lite lättare att forma kan du tillsätta en liten mängd extra Caputo Nuvola medan degen blandas i maskinen.

Skriv ut recept

arrow_upward