Shepherd Paj

Här får du en modern version av en klassisk rätt – Shepherd's Pie tillagad i en Gozney pizzaugn! Det här receptet kombinerar traditionell comfort food med en innovativ tillagningsmetod som ger en fantastisk smak till rätten. Genom att använda din pizzaugn får du en helt bra värmefördelning som säkerställer perfekt karamellisering och en krispig topp på potatismoset.

Receptet är utvecklat av Gozney-ambassadören @chefthombateman.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Köttet:

  1. Skala och skär lök, selleri och morötter.
  2. Värm en panna i din pizzaugn på 320 °C.
  3. När pannan är varm, ta ut den ur pizzaugnen (kom ihåg att använda grytvantar). Häll lite olja i pannan och bryn köttet. Krydda med salt och peppar. Sätt in pannan i pizzaugnen igen.
  4. När köttet är karamelliserat, ta ut pannan från pizzaugnen och häll köttet över i en skål.
  5. Häll dom hackade grönsakerna i pannan och sätt in pannan i pizzaugnen igen.
  6. När grönsakerna är lite mjuka, ta ut pannan igen och tillsätt tomatpuré och blanda ihop.
  7. Tillsätt timjan, rosmarin, lagerblad och vin i pannan. Sätt in pannan igen i några minuter.
  8. Tillsätt pressad vitlök, lammfond och Worcestershiresås.
  9. Sätt in pannan i pizzaugnen igen och reducera vätskan till hälften. Låt det sjuda i pizzaugnen tills det är tillräckligt reducerat (om fond inte tjocknar, så kan du använda lite majsstärkelse blandat med vatten).

Potatismos:

  1. Baka eller koka potatisarna tills dom är klara att göras till mos.
  2. Mosa potatisarna med kallt smör.
  3. Tillsätt mjölk, äggula samt salt och peppar efter smak.
  4. Häll köttet i en annan ugnsfast form, häll potatismoset över och fördela smör och ost ovanpå moset.
  5. Sätt in rätten i pizzaugnen i 25 minuter på 330 °C tills moset är gyllene och krispigt på toppen. Vrid formen en halv gång mitt under tillagningen.

Skriv ut recept

arrow_upward