Kyckling i sötsur sås

Kyckling i sötsur sås är en av de mest älskade wok-klassikerna. Den läckra söta och sura såsen kompletterar dom snabbstekta kycklingbitarna helt perfekt, och ananasbitarna ger rätten en extra saftig touch. Förutom ananas använder vi också morötter, paprika och salladslök, men du kan gärna experimentera med andra grönsaker som squash, gurka, körsbärstomater osv.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Först förbereds alla grönsaker och skärs i mun-vänliga bitar. Om du använder ananas från burk, spara då spadet till den sötsura såsen.
  2. Skär dina kycklingfiléer i tunna strimlor.

Sötsur sås:

  1. Lite vatten blandas med majsmjölet och rörs ordentligt. Tillsätt sedan resten av vattnet och rör tills inga klumpar återstår i majsmjölet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till såsen. Den sötsura såsen kommer att vara tunn, men den tjocknar när du lägger till den i wokrätten.

Wok

  1. Nu ska du hälla ner oljan i din uppvärmda wokpanna och sedan kycklingstrimlorna. Se till att röra om i woken så att kycklingstrimlorna inte bränns.
  2. När kycklingen börjar bli klar, lägger du till grönsakerna och ananasbitarna i woken tillsammans med kycklingen. Se till att ha hög värme på woken.
  3. Den Sursöta sås ska nu tillsättas. Kom ihåg att röra om. Du kommer nu att se att såsen tjocknar och lägger sig på kycklingstrimlorna och grönsakerna. Om du vill ha din sursöta sås tunnare kan du tillsätta  lite av ananaslagen alternativt vatten.
  4. Rätten börjar nu snart bli klar, och du kokar ytterligare ungefär en minut efter att den sursöta såsen har tillsatts. Smaka av med lite salt. Rätten är god att servera med ris.

Skriv ut recept

arrow_upward