Ingredienser
Så här gör du
Poolish:
- Blanda ingredienserna till poolishen i en lufttät behållare. Låt den stå i 12-14 timmar vid högst 23°C.
Deg:
- Hitta en skål och häll i vatten.
- Rör ut poolishen i vattnet.
Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen för hand i 5 minuter. - Låt degen vila täckt i 30-40 minuter, därefter stramas den upp och vilar i 2 timmar i rumstemperatur i en lufttät behållare.
- Placera i kylskåpet i en lufttät behållare i 10-30 timmar.
- Ta ut degen från kylskåpet och låt den vila i 3 timmar.
- Forma degen till bollar á 275 gram. Låt dem vila i 4-6 timmar i en lufttät behållare.
Tips: Du kan hoppa över steg 4 och istället låta degen vila 1 timme, varefter den formas till bollar. Låt sedan bollarna jäsa i 4 timmar i en lufttät behållare.
Topping:
- Dagen innan du ska ha din pizza skär du mozzarellan i bitar och låter dem rinna av hela natten.
- Börja med pizzasås, sedan mozzarellan, och därefter chorizo. Grädda i din pizzaugn tills den är färdig och krispig, strö sedan över salladslök.