Sommar-pizza

En typisk sommar-pizza börjar med en bas av färsk tomatsås. Toppingen består av strimlad, färsk mozzarella som har hängts i en siôver natten för att uppnå en perfekt konsistens. Handskuren, kryddig chorizo tillför en härlig hetta, medan krispiga vårlökar ger en frisk och lätt loksmak. Tillsammans utgör dom en läcker pizza som fångar känslan av sommaren i varje tugga.

Utvecklad i samarbete med Christian Holm, Pizzalunden.

  • texture Pizzaugn
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Poolish:

  1. Blanda ingredienserna till poolishen i en lufttät behållare. Låt den stå i 12-14 timmar vid högst 23°C.

Deg:

  1. Hitta en skål och häll i vatten.
  2. Rör ut poolishen i vattnet.
    Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen för hand i 5 minuter.
  3. Låt degen vila täckt i 30-40 minuter, därefter stramas den upp och vilar i 2 timmar i rumstemperatur i en lufttät behållare.
  4. Placera i kylskåpet i en lufttät behållare i 10-30 timmar.
  5. Ta ut degen från kylskåpet och låt den vila i 3 timmar.
  6. Forma degen till bollar á 275 gram. Låt dem vila i 4-6 timmar i en lufttät behållare.

Tips: Du kan hoppa över steg 4 och istället låta degen vila 1 timme, varefter den formas till bollar. Låt sedan bollarna jäsa i 4 timmar i en lufttät behållare.

Topping:

  1. Dagen innan du ska ha din pizza skär du mozzarellan i bitar och låter dem rinna av hela natten.
  2. Börja med pizzasås, sedan mozzarellan, och därefter chorizo. Grädda i din pizzaugn tills den är färdig och krispig, strö sedan över salladslök.

Skriv ut recept

arrow_upward