Ingredienser
Så här gör du
- Rör samman jäst och vatten, tillsätt socker, salt och mjöl. Låt köksmaskinen knåda degen ett par minuter och tillsätt olja. Knåda i ytterligare 10-15 minuter. Forma degen till en rund boll och lägg den i en lufttät behållare. Ställ in i kylskåp i 24 timmar. Kom ihåg att ge degen tillräckligt med utrymme för att jäsa – så fyll maximalt 1/3 av behållaren.
- Forma degen genom att använda en degskrapa som skjuter pizzadegen under sig själv hela vägen runt, så att du efter några omgångar får en slät och rund deg.
- Tre timmar innan degen ska användas, ta ut den och forma om den. Dela den i 8 bitar och forma varje degklump. Låt degen jäsa antingen i en jäskorg med lite durum i botten eller under plastfolie (lägg försiktigt plastfolien över degen och kom ihåg att använda durum under och över degen).
- Din Gozney pizzaugn ska sättas på 45 minuter innan den ska användas och värmas till 370-380 °C.
- Strö lite durum på bordet och ta en portion deg med en degskrapa. Strö lite durum på toppen och tryck försiktigt ut luften helt till kanten av degen med fingrarna. Med fingrarna under degen, sträck den försiktigt till en avlång form – använd bara degens egen vikt. Se till att ta bort allt överskott av durum.
- Sänk temperaturen till den lägsta inställningen på din Gozney pizzaugn när det första brödet ska bakas. Lägg brödet på en pizzaspade och sätt in den i ugnen. Baka sandwichbrödet i cirka 1,5-2 minuter i pizzaugnen – kom ihåg att vända det några gånger under bakningen.
- Upprepa processen med att forma och baka bröd – efter 4 bröd kommer stenens temperatur att ha sjunkit något, så skruva upp ugnen helt och låt den värmas i 3-5 minuter. Baka sedan dom sista 4 bröden – kom ihåg att sänka temperaturen till den lägsta när brödet är i ugnen.
- När alla bröd är bakade kan de fyllas med din favoritfyllning eller frysas till en annan dag.
- Smaklig måltid!
Tips:
Om degen är för klibbig att forma, kan du tillsätta lite extra Caputo Nuvola mjöl i degen medan den knådas i maskinen.