Pad see ew

Pad see ew är en thailändsk nudelrätt som går väldigt snabbt att tillaga. Den kräver dock en resa till din lokala asiatiska livsmedelsaffär eller en online shoppingrunda - men det är definitivt värt det! Vi tillagar rätten i en het wokpanna, som är perfekt för att leverera de höga temperaturer som thailändska wokrätter kräver. Den kinesiska broccolin får särskilt god smak i den varma woken.

Om du inte hittar benfritt kycklinglår, köp med ben och bena ur dem själv. Det tar lite längre tid, men bonusen är att de då har skin - vilket ger en fantastisk god smak. Om du inte hittar kinesisk broccoli (även känd som alboglabra, ung grönkål eller gailan) kan du istället använda bok choy eller broccoli.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Koka upp vatten i en kastrull och stäng av värmen. Lägg risnudlarna i vattnet - de bör ligga i cirka 10 minuter, eller tills de är klara. Häll sedan av dom i ett durkslag och skölj nudlarna under kallt vatten.
  2. Under tiden som risnudlarna ligger i vattnet, skär du den kinesiska broccolin i 3 cm långa bitar - stjälkarna behöver längre tillagningstid, så dela stjälkar och blad i 2 buntar.
  3. Hacka vitlöken och skär kycklinglåren i strimlor.
  4. Värm wokpannan på wokbrännaren. Tillsätt 3 msk olja, och när den är varm, lägg i stjälkar, vitlök och kyckling. Under tiden som det steks, blanda i svart sojasås, soja, vatten, palmsocker, ostronsås och limejuice.
  5. När kycklingen nästan är klar, tillsätter du bladen och 2 ägg. Blanda väl. Ta bort allt från woken och tillsätt sojablandningen. Lägg ner nudlarna i woken och blanda allt - vänd försiktig så att du inte förstör nudlarna.
  6. Lägg tillbaka kycklingblandningen och så snart allt är väl blandat, är pad see ew klar. Servera med lite chiliflingor, hackade jordnötter och lime skuren i klyftor. Den starka, salta och sura ger balans till rätten. Smaklig måltid.

Skriv ut recept

arrow_upward