Ingredienser
Så här gör du
- Koka upp vatten i en kastrull och stäng av värmen. Lägg risnudlarna i vattnet - de bör ligga i cirka 10 minuter, eller tills de är klara. Häll sedan av dom i ett durkslag och skölj nudlarna under kallt vatten.
- Under tiden som risnudlarna ligger i vattnet, skär du den kinesiska broccolin i 3 cm långa bitar - stjälkarna behöver längre tillagningstid, så dela stjälkar och blad i 2 buntar.
- Hacka vitlöken och skär kycklinglåren i strimlor.
- Värm wokpannan på wokbrännaren. Tillsätt 3 msk olja, och när den är varm, lägg i stjälkar, vitlök och kyckling. Under tiden som det steks, blanda i svart sojasås, soja, vatten, palmsocker, ostronsås och limejuice.
- När kycklingen nästan är klar, tillsätter du bladen och 2 ägg. Blanda väl. Ta bort allt från woken och tillsätt sojablandningen. Lägg ner nudlarna i woken och blanda allt - vänd försiktig så att du inte förstör nudlarna.
- Lägg tillbaka kycklingblandningen och så snart allt är väl blandat, är pad see ew klar. Servera med lite chiliflingor, hackade jordnötter och lime skuren i klyftor. Den starka, salta och sura ger balans till rätten. Smaklig måltid.
*Den svarta sojan kan uteslutas, men rätten kommer att få en något ljusare färg. Om den utesluts, använd gärna 1 tsk brunt socker eller extra palmsocker och eventuellt lite extra sojasås