Varmrökt fläskfilé på rågbröd

Denna fläskfilé har en härlig röksmak som passar perfekt på rågbröd eller tillsammans med något gott tillbehör, såsom krämigt potatismos eller en frisk sallad. Den kan serveras vid alla tillfällen, vare sig det är en mysig kväll med familjen eller en större middagsbjudning.

Receptet är utvecklat i samarbete med Mom's BBQ Kitchen.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


  1. Blanda socker och salt i en påse och lägg i den putsade fläskfilén, låt den stå i kylskåpet i ca 1 timme tills köttet har blivit fast och det har bildats vätska i botten av påsen.
  2. Skölj av fläskfilén och torka av den med en kökshandduk – låt den lufttorka i 10-15 minuter.
  3. Sätt en Traeger-grill till ca 100 grader och använd super smoke om det finns. Ge fläskfilén ca 15-20 minuter tills den når en innertemperatur på ca 63 grader.
  4. Låt köttet svalna och skär sedan i tunna skivor med en filékniv, något på snedden.
  5. Lägg skivor av fläskfilé på en skiva rågbröd med gurkrelish, tunt skurna lökringar och garnera med krasse eller ärtskott.

Skriv ut recept

arrow_upward