Varmrökt laxsallad med knapriga rågbrödschips

Prova vår läckra varmrökta laxsallad med krispiga rågbrödschips! Här får du mör, rökig lax blandad med en fräsch och krämig sallad som bara smakar fantastiskt.

Vår varmrökta lax är tillagad precis lagom och blandad med krispiga grönsaker och en lätt syrlig dressing som framhäver laxens goda smak. Serverad med knapriga rågbrödschips som ger en härlig kontrast i konsistensen är denna sallad en sann njutning vid lunchbordet.

Receptet är utvecklat i samarbete med Mom's BBQ Kitchen.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Förrätt
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Grill:

  1. Tänd pelletgrillen och värm upp den till 100 °C. Använd gärna Super Smoke om din grill har det.
  2. Placera laxen på ett ark aluminiumfolie.
  3. Strö socker och salt över laxen och låt den vila i 15 minuter.
  4. Strö över citronpeppar.
  5. Blanda alla övriga ingredienser (utom rugbrödschipsen).
  6. Rök laxen tills den har en innertemperatur på 45-47 °C berende på hur du vill ha den, och ta den sedan av grillen.
  7. Låt den svalna.

Laxsallad:

  1. Plocka laxen i bitar och häll lite av den våta blandningen, eftersom fisken suger åt sig dessing väl.
  2. Servera på rågbröd.

Skriv ut recept

arrow_upward