En pizzasandwich gjord i en Gozney pizzaugn är en rund pizza som viks ihop till en sandwich. Den krispiga pizzadegen blir perfekt bakad i den heta Gozney-ugnen, vilket ger en underbar läcker smak.
texture
Pizzaugn
restaurant_menu
Huvudrätt
restaurant_menu
Lunch
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse av pizzaugn:
Sätt på din pizzaugn på full värme och låt den förvärmas (det tar mellan 20-40 minuter).
När ugnen och pizzastenen har blivit ordentligt varma, sänk temperaturen så att pizzaugnen är runt 350 °C.
Fyllning:
Skär tomaterna i halvor och lägg dem i en skål. Tillsätt pressad eller hackad vitlök, hackad persilja, olja, salt och peppar. Låt stå och dra en stund.
Skär rödlöken i ringar.
Kyckling:
Skär din kyckling i skivor och stek dem gyllene i en panna.
Pizzadeg:
Strö lite grovt durummel på bordet och kavla ut degen som du normalt skulle göra med en pizza. Häll lite olja på halva pizzan och vik den över så att du får en halvmåne. Pensla lite olja ovanpå igen.
När din pizzaugn är cirka 350 °C lägger du in degen och låter den baka och jäsa. Kom ihåg att hålla ett öga på den, eftersom det går snabbt vid ett visst tillfälle.
Servering:
Öppna ditt bröd och fördela fyllningen på ena halvan. Vi började med pesto på botten, sedan spenat, lök, mozzarella, tomatblandningen, kyckling och till sist lite balsamvinäger. Då är den klar att servera. Smaklig måltid!