Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Skär fläskkarrén i 4 långa bitar – så att de nästan liknar 4 mörbrad. 2 av dem ska strös med salt och peppar. Blanda alla ingredienser till en rub och fördela den på en av bitarna, 2 av de andra bitarna strös med salt och peppar. Den sista biten ska inte ha något på till att börja med.
Glasering:
- Teriyaki-sås: Mirin, soja och socker läggs i en liten kastrull, och ingefära och vitlök rivs ner. Blandningen ska koka upp och sjuda under omrörning. Låt blandningen sjuda i 5-10 minuter tills den liknar en tunn sirap – den kommer att tjockna vid nedkylning.
- Vitlökssås: Hacka vitlöken och lägg den i en liten kastrull tillsammans med smör och lite salt – allt ska bara värmas tillsammans.
Grilla:
Tips:
Om det finns rester av köttet kan de värmas dagen efter eller skäras i tunna skivor och njutas kalla i en smörgås.