Ingredienser
Så här gör du
Deg:
- Blanda jäst, vatten, salt, socker och mjöl i en köksmaskin och knåda blandningen i 1 minut. Tillsätt olja och knåda degen i 10-15 minuter. Lägg degen i en stor lufttät behållare och ställ den i kylskåpet i 24 timmar.
- 3 timmar innan degen ska användas, ta ut den från kylskåpet. Strö lite durumvetemjöl i jäsformarna. Forma degen och dela den i 10 portioner. Forma varje portion och lägg dem i jäsformarna. Sätt på lock och låt dem jäsa i 3 timmar.
Topping:
- Under tiden som degen jäser i lådorna, förbered bearnaisemayonnaisen samt relish, och gör osten klar. Till majonnäsen, hacka estragon och rör ner det i majonnäsen tillsammans med bearnaisesens, citronsaft och salt. Smaka av majonnäsen ordentligt.
- Hacka löken och inlagda gurkorna. Skär osten i strimlor. Kom ihåg att också steka korven – vi steker dem med lite olja på låg värme under en längre tid för att undvika att de spricker.
Pizzaugn:
- 45 minuter innan bröden ska bakas, sätt igång din Gozney pizzaugn på full effekt – den ska nå 370-380 °C.
- När degen har jäst klart, ta en portion deg och doppa försiktigt i lite durumvetemjöl och borsta bort överflödigt mjöl. Sträck degen försiktigt så att den passar längden på en korv. Tryck en djup ränna i mitten av degen med ett par fingrar för att skapa utrymme för osten. Lägg i ost. Om degen blivit lite för bred kan sidorna tryckas in med handflatorna. Med en pizzaspade läggs brödet i pizzaugnen – sänk temperaturen till lägsta när brödet bakas. Grädda först spetsen av brödet, sedan den andra spetsen och till sist de två långsidorna. Brödet tar cirka en och en halv minut från start till slut.
- Upprepa med resten av pizzadegen så att du till slut har 10 läckra hotdogbröd med ost. Fyll alla med korv och toppa med bearnaisemayo, relish och rostade lökar. Smaklig måltid!
Tips:
*Det är en deg med hög hydrering – den är därför lite svårare att arbeta med, då degen blir mjukare och mer klibbig. Degen kan också göras med lite mindre vatten för att bli lättare att hantera, till exempel 525 g vatten eller 550 g vatten.
*De tre mjölsorterna ger en riktigt bra konsistens på de färdiga bröden och en god smak. Du kan dock också nöja dig med enbart Nuvola.
*Om köket är mycket varmt kan degen vara klar redan efter 2-2½ timmar.
Om degen är för mjuk att forma – till exempel om den blivit för varm – kan du sätta in jäskorgarna i kylskåpet i 15 minuter utan lock, så blir degen lättare att hantera.
De färdiga hotdogbröden med ost är frysvänliga och behöver bara tina och värmas innan servering.