Plåtbakad Jordgubbstårta

Mata en folkmassa med efterrätt på ett enkelt sätt med denna geniala metod för att göra shortcake. Lätt sötad smörig biscuitdeg trycks ut på en bakplåt och skärs så att det efter gräddning på Traeger är lätt att bryta upp i individuella kakor för att lägga på lager med saftiga färska jordgubbar och vaniljvispad grädde.

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbered jordgubbarna:

 1. I en medelstor skål, blanda jordgubbarna med socker och citronsaft. Täck över och ställ i kylskåp tills du är redo att servera, upp till en dag i förväg. (Sockret kommer att dra ut lite av saften från jordgubbarna och de kommer att mjukna något medan du gör din sirap.)

För biskvierna:

 1. Ställ undan 2 matskedar av grädden i en liten skål, kylskåp om nödvändigt, för att pensla på biskvierna innan bakning. Tillsätt sedan vaniljen till den återstående större mängden grädde och ställ åt sidan.
 2. I en matberedare, pulsa mjöl, socker, bakpulver och salt för att blanda.
 3. Tillsätt det kalla smöret och blanda tills smöret är i ärtstora bitar.
 4. Medan du blandar, tillsätt långsamt i den vanilj- grädden och blanda tills degen är smulig. blanda inte för mycket.
 1. Förbered en bakplåt med kanter som är ca 24x34 cm (även kallad kvartsplåt). Riv av ett ark bakplåtspapper som är större än plåten, lägg det på en arbetsyta och för över degen till papperet.
 2. Samla ihop degen till en rektangel, och med en kniv eller degskrapa skär den i hälften. Placera ena halvan ovanpå den andra och pressa ihop lagren.
 3. Använd en mjölad kavel, rulla ut degen till en rektangel ungefär lika stor som bakplåten. för över degen med bakplåtspapperet till plåten och pressa ut degen till kanterna av plåten i ett jämnt lager. Täck över och ställ i kylskåp i minst 20 minuter, upp till en dag i förväg.
 1. När du är redo att baka av, värm Traegern med locket stängt till 220°C; detta tar minst 15 minuter.
 2. *Skär med en kniv eller degskrapa den kylda degen (medan den fortfarande är i pannan) i 20 fyrkanter. Även om biskvierna kommer att flyta ihop när dom gräddas, kommer denna första skärning att göra dem lättare att separera efter gräddningen. 
 3. Pensla toppen av degen med dom kvarvarande 2 matskedarna grädde och strö över råsocker.
 4. Placera plåten direkt på den lägsta grillgallret, stäng locket och baka tills biskvierna har puffat upp något och toppen och botten är gyllenbruna, 25 till 35 minuter; tiden varierar beroende på din grill och vädret, så kontrollera biskvierna tidigt redan eft ca 10 min.
 5. Ta bort plåten från grillen och låt biskvierna svalna helt i pannan. Detta kan ta upp till en timme.
 6. Med en handmixer eller ballongvisp, så vispar du upp grädden vispa ca 2dl grädde luftigt. Tillsätt florsockret och vispa tills den grädden är spritsbar. Tillsätt vaniljen och blanda ihop. (Du kan göra vispgrädden några timmar innan servering; täck över den och ställ i kylskåp.)

För att montera shortcakes:

 1. Rör om jordgubbarna. Använd en kniv för att försiktigt separera biskvierna där de tidigare skurits.
 2. Skär varje biskvi horisontellt för att skapa topp- och bottenstycken.
 3. Placera botten på ett serveringsfat, toppa sedan med en sked jordgubbar och lite sirap och en sked vispgrädde.
 4. Lägg på biskvitoppen och toppa sedan med ytterligare vispgrädde.
 5. Avsluta med ytterligare jordgubbar och sirap och servera omedelbart. Njut!

Skriv ut recept

arrow_upward